logo vryssa

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ

η ΒΡΥΣΣΑΣ ΑΕ παράγει ΤΣΙΠΟΥΡΟ με και χωρίς γλυκάνισο, ΟΥΖΟ, BRANDY, απόσταγμα οίνου, σαμπάνιες με και χωρίς αλκοόλ και τελευταία ΡΑΚΟΜΕΛΟ το οποίο βασίζεται σε παλιά βυζαντινή συνταγή με πάνω από 10 βότανα και αρωματικά φυτά καθώς και αυθεντικό ελληνικό μέλι.

FOLLOW US
[email protected]
+30 2410 83 10 22
εγκαταστασεις βρυσσα
η ιστορία της γεύσης

Προφίλ – Ιστορικό

βρυσσας εργοστασιο
Custom icon

Η εταιρεία «ΒΡΥΣΣΑΣ ΑΕ» ξεκίνησε τα πρώτα βήματα της με τον παππού Κωνσταντίνο Βρυσσά το 1936 όταν εκείνος αποφάσισε να αγοράσει ένα μικρό αμπελώνα τεσσάρων στρεμμάτων, ένα ξύλινο πατητήρι και δρύινα βαρέλια. Αυτή έμελε να είναι η αρχή για να ξεκινήσει να οινοποιεί διάφορες τοπικές ποικιλίες κόκκινων και λευκών σταφυλιών. Δύο χρόνια αργότερα «στήνει» 2 μικρούς χάλκινους χειροποίητους άμβυκες 350 λίτρων και ξεκινά την απόσταξη τσίπουρου χωρίς γλυκάνισο στην αρχή και στη συνέχεια και άλλων αποσταγμάτων όπως BRANDY και ΟΥΖΟ.

σημαντικοί

σταθμοί

της οινοποιϊας μας

Ορόσημο αποτελεί η χρονιά του 1952, όπου στην οικογένεια χορηγείται επίσημα η πρώτη άδεια Οινοποιού, Αποσταγματοποιού και Ποτοποιού.

Ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της οικογενειακής μας ιστορίας είναι το έτος 1997, χρονιά κατά την οποία χτίσαμε στην περιοχή Δένδρα Τυρνάβου σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων τις εγκαταστάσεις όπου βρισκόμαστε σήμερα και οι οποίες αποτελούνται από χημείο οινοποιείο, αποσταγματοποιείο, ποτοποιείο, 5 χάλκινους χειροποίητους άμβυκες όπως και παλιά, 4 γραμμές εμφιάλωσης και αποθήκες πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων.

Σήμερα, η ΒΡΥΣΣΑΣ ΑΕ παράγει ΤΣΙΠΟΥΡΟ με και χωρίς γλυκάνισο, ΟΥΖΟ, BRANDY, απόσταγμα οίνου, σαμπάνιες με και χωρίς αλκοόλ και τελευταία ΡΑΚΟΜΕΛΟ το οποίο βασίζεται σε παλιά βυζαντινή συνταγή με πάνω από 10 βότανα και αρωματικά φυτά καθώς και αυθεντικό ελληνικό μέλι.

85
ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
5
ΧΩΡΕΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
15
ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
200
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ